Kuvajournalistin ansioluettelo esimerkki (ilmainen opas)

Luo valokuvajournalistin ansioluettelo, jonka avulla saat haastattelun ilmaisten esimerkkien ja kirjoitusvinkkien avulla. Käytä ja muokkaa malliamme ja saat haastattelun jo tänään.

Keskimääräinen luokitus: 4.4 (121 ääntä)

Oletko valokuvaaja, joka haluaa päästä kuvajournalismin maailmaan? Jos olet, kattava oppaamme siitä, miten laatia voittava kuvajournalistin ansioluettelo, on pakko lukea. Annamme sinulle kaikki työkalut ja vinkit, joita tarvitset, jotta voit luoda upean ansioluettelon ja saada unelmiesi työpaikan. Käsittelemme kaiken tarvittavan aina alakohtaisista avainsanoista, joilla voit esitellä taitojasi, ja tärkeimpien saavutustesi korostamiseen.

Me käsittelemme:

Lisäksi annamme asiantuntevia ansioluettelon kirjoitusvinkkejä ja ammattimaisia esimerkkejä, jotka inspiroivat sinua.

Mitä kuvajournalisti tekee?

Kuvajournalisti on eräänlainen toimittaja, joka tallentaa kuvia tapahtumista ja ihmisistä kertoakseen tarinoita tiedotusvälineille. He työskentelevät usein sanomalehtien, aikakauslehtien ja verkkosivustojen toimeksiannosta, ja he voivat työskennellä myös freelance-työnä erilaisille tiedotusvälineille. Kuvajournalistien tehtävänä on ottaa laadukkaita valokuvia, editoida niitä ja antaa kuvatekstejä ja muuta taustatietoa. He saattavat myös joutua tekemään tutkimusta ja kirjoittamaan juttuja kuvien yhteyteen.

Aloitamme kohta, mutta ensin tässä on muutamia muita valokuvajournalistiin liittyviä ansioluetteloesimerkkejä:

Mitkä ovat kuvajournalistin velvollisuudet?

 • Otat valokuvia uutisarvoisista tapahtumista tai henkilöistä ajoissa.
 • Muokkaa, säädä ja käsittele valokuvia
 • Kirjoita kuvatekstejä ja lyhyitä tarinoita valokuviin
 • Lähetä valokuvia julkaisuihin tai verkkosivuille
 • Osallistu lehdistötilaisuuksiin ja tiedotustilaisuuksiin
 • Suorita tutkimusta tarinoita varten
 • Yhteyksien luominen alalla
 • Valokuvien oikeellisuuden varmistaminen
 • Valokuvien järjestäminen ja tallentaminen
 • Päivitä verkkosivuston sisältö

Näyte kuvajournalisti ansioluettelo inspiraatiota varten

Henkilökohtaiset tiedot:
Nimi: Nimi: John Doe
Osoite: 123 Main Street, Anytown, ST 12345.
Puhelin: (123) 456-7890.
Sähköposti: john.doe@example.com

Yhteenveto:
John Doe on kokenut ja lahjakas kuvajournalisti, jolla on yli 10 vuoden kokemus alalta. Hän haluaa intohimoisesti vangita dokumentoimiensa tarinoiden todellisen olemuksen ja kertoa niistä maailmalle. Hän on luova ja järjestelmällinen ongelmanratkaisija, joka sopeutuu nopeasti mihin tahansa tilanteeseen.

Työkokemus:

 • ABC News, kuvajournalisti, Anytown, ST (2016 - Nykyinen)
 • XYZ Pictures, kuvajournalisti, Anytown, ST (2012 - 2016)

Koulutus:
Anytownin yliopisto, Anytown, ST (2008 - 2012): University of Anytown, Anytown, ST (2008 - 2012)
Taiteen kandidaatti kuvajournalismissa

Taidot:

 • Kuvajournalismi
 • Valokuvaus
 • Muokkaaminen
 • Tarinankerronta
 • Adobe Creative Suite

Sertifikaatit:
Adobe Certified Expert Adobe Photoshop

Kielet:
Englanti (sujuvasti)
espanja (keskusteleva)Vinkkejä kuvajournalistin ansioluetteloon

Täydellisen, uran käynnistävän ansioluettelon luominen ei ole helppo tehtävä. Yleisten kirjoitussääntöjen noudattaminen voi auttaa, mutta on myös viisasta saada neuvoja, jotka on räätälöity omaan työnhakuun sopiviksi. Kun olet uusi työelämässä, tarvitset valokuvajournalistin ansioluettelovinkkejä.
Keräsimme parhaat vinkit kokeneilta Photojournalist - Tutustu heidän neuvoihinsa, jotta voit paitsi helpottaa kirjoittamisprosessia myös lisätä mahdollisuuksiasi luoda ansioluettelo, joka herättää mahdollisten työnantajien kiinnostuksen.

:

 • Korosta mahdolliset palkinnot tai tunnustukset, joita olet saanut kuvajournalistina.
 • Liitä ansioluetteloosi portfolio parhaista valokuvistasi.
 • Kerro, onko sinulla kokemusta erikoiskameroista, editointiohjelmista ja valaistuslaitteista.
 • Kerro myös kokemuksistasi ulkomailla tai erilaisesta kulttuurista.
 • Luettele mahdolliset valokuvaukseen tai journalismiin liittyvät lisätaitosi, kuten kirjoittaminen, editointi ja haastattelujen tekeminen.


Kuvajournalisti ansioluettelo Yhteenveto Esimerkkejä

Kuvajournalistin ansioluettelon tiivistelmä tai ansioluettelon tavoite antaa mahdollisille työnantajille nopean yleiskuvan pätevyydestäsi ja kokemuksestasi. Se auttaa heitä päättämään nopeasti, sopisitko tehtävään, ja se voidaan räätälöidä kuhunkin haettavaan tehtävään. Korostamalla olennaisimpia taitojasi, koulutustasi ja kokemustasi yhteenveto tai tavoite voi osoittaa työnantajille, että sinulla on heidän etsimänsä tiedot ja taidot.

Esim:

 • Erittäin motivoitunut kuvajournalisti, jolla on 5 vuoden kokemus ammattimaisesta valokuvauksesta ja retusoinnista. Todistettu kokemus vaikuttavien kuvien ottamisesta ja tarinoiden luomisesta.
 • Kokenut kuvajournalisti, jolla on asiantuntemusta kuvankäsittelystä, digitaalisesta mediasta ja videokuvauksesta. Intohimoinen luomaan visuaalisesti vaikuttavaa sisältöä eri tiedotusvälineisiin.
 • Valokuvajournalisti, jolla on yli 7 vuoden kokemus kuvien ottamisesta ja muokkaamisesta sanomalehtiä, aikakauslehtiä ja verkkojulkaisuja varten. Onnistunut todistetusti kertomaan tarinoita vaikuttavan visuaalisen ilmeen avulla.
 • Luova kuvajournalisti, jolla on vahva tausta visuaalisten tarinoiden kehittämisessä. Taitava retusoimaan, kuvaamaan ja muokkaamaan kuvia printti- ja verkkojulkaisuja varten.
 • Dynaaminen kuvajournalisti, jolla on yli 10 vuoden kokemus multimediasisällön luomisesta ja muokkaamisesta. Hän on taitava kuvaamaan vaikuttavia kuvia ja tarinoita tiukkojen aikataulujen puitteissa.


Rakenna vahva kokemusosio valokuvajournalistin ansioluetteloosi

Vahvan kokemusosion rakentaminen kuvajournalistin ansioluetteloon on tärkeää, jotta voidaan osoittaa onnistuneita projekteja ja osoittaa mahdollisille työnantajille, että hakijalla on oikeat taidot ja kokemus työhön. Vahva kokemusosio antaa työnantajille selkeän käsityksen hakijan kyvyistä ja siitä, millaisia projekteja hän on toteuttanut. Se osoittaa työnantajille myös hakijan kyvyn työskennellä erityyppisten laitteiden kanssa ja hänen ymmärryksensä valokuvausprosessista. Lisäksi se antaa arvokasta tietoa hakijan tietämyksestä kuvajournalismista ja siitä, millaisia tarinoita hän on kertonut.

Esim:

 • Avustanut juttuideoiden ja sisällön kehittämisessä julkaisua varten.
 • Onnistunut kuvaamaan ja muokkaamaan valokuvasisältöä monenlaisia julkaisuja varten.
 • Kehittänyt kattavaa ymmärrystä valokuvauslaitteista, -ohjelmistoista ja -tekniikoista.
 • Yhteistyö toimittajien ja muiden valokuvaajien kanssa sisällön tarkkuuden ja laadun varmistamiseksi.
 • Kuvasi tapahtumia, uutisjuttuja ja juttuja painettuun ja digitaaliseen mediaan.
 • Johtanut useita menestyksekkäitä kuvajournalismiprojekteja ideoinnista loppuun asti.
 • Kokosi ja arkistoi valokuvia päivittäin tulevaa käyttöä varten.
 • Viljeli suhteita muihin tiedotusvälineisiin ja organisaatioihin juttujen hankkimiseksi.
 • Suoritti tutkimusta kuvajournalististen juttujen parantamiseksi.
 • Tutki ja muokkasi kuvia mediakampanjoita, kampanjoita ja muita projekteja varten.


Kuvajournalisti ansioluettelo koulutus esimerkki

Kuvajournalistit tarvitsevat yleensä vähintään kandidaatin tutkinnon valokuvaukseen tai kuvajournalismiin liittyvältä alalta. Journalismin, valokuvauksen ja digitaalisen median kurssit ovat välttämättömiä, samoin kuin etiikan, viestinnän ja markkinoinnin kurssit. Monet ohjelmat tarjoavat myös käytännön kokemusta kuvajournalismin, multimediatuotannon ja visuaalisen tarinankerronnan kursseilla.

Seuraavassa on esimerkki valokuvatoimittajan ansioluetteloon sopivasta kokemusluettelosta:

 • Taiteen kandidaatti kuvajournalismissa, University of California, Los Angeles, 2018
 • Certificate in Advanced Visual Storytelling, New York Institute of Photography, 2020.
 • Aloittelijan valokuvauskurssi, Harvard Extension School, 2015


Kuvajournalistin taidot ansioluetteloon

On tärkeää lisätä taitoja valokuvajournalistin ansioluetteloon, koska työnantajat etsivät potentiaalisilta hakijoilta erityisiä taitoja ja pätevyyksiä. Taitojen, jotka sisällytät ansioluetteloon, tulisi osoittaa tietämyksesi ja taitosi valokuvajournalismin alalla. Esimerkkejä sisällytettävistä taidoista voivat olla tekniset taidot (esim. Photoshopin, Adobe Lightroomin, DSLR-kameran käytön jne. hallinta), viestintätaidot (esim. kirjoittaminen, julkinen puhuminen, haastattelujen tekeminen jne.) ja luovat taidot (esim. sommittelu, tarinankerronta, visualisointi jne.). Lisäksi työnantaja voi etsiä muita taitoja, kuten tutkimus-, ongelmanratkaisu- ja organisointitaitoja. Näiden taitojen sisällyttäminen ansioluetteloosi auttaa osoittamaan työnantajille, että sinulla on kyvyt ja kokemus, joita tarvitaan työssä menestymiseen.

Pehmeät taidot:

 1. Organisaatiotaidot
 2. Luova ajattelu
 3. ajanhallinta
 4. Viestintätaidot
 5. Sopeutumiskyky
 6. Kriittinen ajattelu
 7. Tutkimustaidot
 8. Tarinankerronta
 9. Verkostoituminen
 10. Johtajuus
< />
Kovat taidot:
 1. Valokuvaus
 2. Videoeditointi
 3. Valaistus
 4. Tarinankerronta
 5. Editointiohjelmisto
 6. Kameran käyttö
 7. Kuvankäsittely
 8. Graafinen suunnittelu
 9. Sosiaalinen media
 10. Sisällön kirjoittaminen


Yleiset virheet, joita kannattaa välttää valokuvajournalistin ansioluetteloa kirjoittaessa

Näillä kilpailluilla työmarkkinoilla työnantajat saavat keskimäärin 180 hakemusta jokaista avointa työpaikkaa kohden. Näiden ansioluetteloiden käsittelyssä yritykset luottavat usein automatisoituihin hakijaseurantajärjestelmiin, jotka voivat seuloa ansioluettelot ja karsia vähiten pätevät hakijat. Jos ansioluettelosi on niiden harvojen joukossa, jotka pääsevät näiden bottien ohi, sen on silti tehtävä vaikutus rekrytoijiin tai palkkaavaan johtajaan. Koska hakemuksia tulee niin paljon, rekrytoijat kiinnittävät kuhunkin ansioluetteloon yleensä vain 5 sekuntia huomiota ennen kuin he päättävät, hylkäävätkö he sen. Tämän vuoksi on parasta välttää sisällyttämästä hakemukseen mitään häiritsevää tietoa, joka voisi johtaa hakemuksen hylkäämiseen. Voit varmistaa, että ansioluettelosi erottuu edukseen, kun luet alla olevassa luettelossa, mitä sinun ei pitäisi sisällyttää työhakemukseesi.

 • Ei saatekirjettä. Saatekirje on hyvä tapa selittää, miksi olet paras ehdokas tehtävään ja miksi haluat paikan.
 • Liian paljon jargonia. Palkkaavat johtajat eivät halua lukea ansioluetteloa, joka on täynnä teknisiä termejä, joita he eivät ymmärrä.
 • Tärkeiden yksityiskohtien pois jättäminen. Muista mainita yhteystietosi, koulutustaustasi, työhistoriasi ja kaikki asiaankuuluvat taidot ja kokemukset.
 • Yleisen mallin käyttäminen. Räätälöi ansioluettelosi hakemasi työpaikan mukaan. Tämä osoittaa työnantajalle, että suhtaudut tosissasi tehtävään.
 • Oikeinkirjoitus- ja kielioppivirheet. Tarkista ansioluettelosi aina uudelleen kirjoitus-, oikeinkirjoitus- ja kielioppivirheiden varalta.
 • Keskitytään liikaa velvollisuuksiin. Muista sisällyttää saavutukset ja onnistumiset osoittaaksesi työnantajalle, että olet loistava ehdokas.
 • Henkilötiedot mukaan lukien. Vältä henkilökohtaisten tietojen, kuten iän, siviilisäädyn tai uskonnollisen vakaumuksen ilmoittamista.


Keskeiset asiat valokuvajournalistin ansioluetteloa varten

 • Korosta saamiasi palkintoja tai tunnustuksia
 • Osoita tietämyksesi kuvankäsittelyohjelmista.
 • Liitä mukaan portfolio parhaista töistäsi
 • Osoita kykysi työskennellä itsenäisesti
 • Kerro yksityiskohtaisesti kokemuksestasi kuvaamisesta paikan päällä
 • Mainitse mahdolliset erityistaitosi, kuten sujuva vieraan kielen taito.
 • Kerro kokemuksestasi erityyppisistä valokuvauksista
 • Nosta esiin kaikki erityishankkeet, joiden parissa olet työskennellyt

On aika aloittaa työnhaku. Varmista, että olet parhaimmillasi ja saat seuraavan työpaikkasi postipalvelussa seuraavien apuvälineiden avulla resumaker.fi.
Käyttövalmiit mallit, joiden avulla ansioluettelosi erottuu rekrytoijien silmissä
Kokeile Resumakerin ammattimaista ansioluettelon rakentajaa nyt. Aloita ilmaiseksi